Tuesday, May 31, 2005

Package - Tomesti (Diana C.)

Cap video:
Groapa de gunoi de la Tomesti ar putea fi inlocuita cu un depozit ecologic. Acest lucru este posibil printr-o finantare de 30 de milioane de euro, acordata de Uniunea Europeana. Proiectul poate fi insa compromis din cauza localnicilor, care nu vor sa-si dea acordul pentru realizarea acestuia.

Comentariu din off + imagini cu groapa de gunoi:
E posibil ca in curand aceasta groapa de gunoi sa dispara. Municipalitatea ieseana doreste ca aceasta sa fie inlocuita cu un depozit ecologic, care va putea fi realizat printr-un program de finantare ISPA. In cazul in care va fi construit, acest depozit se va afla la o distanta de 500 de metri de blocurile localnicilor. Acestia resping insa proiectul si doresc desfiintarea actualei gropi de gunoi.

Sincron cu primarul din Tomesti
Oamenii nici nu vor sa auda de depozit ecologic. Au vazut in alte orase ca acesta arata ca la fel ca actuala groapa de gunoi si nu sunt de acord. Sa gaseasca alt amplasament si sa faca bine sa neutralizeze varsatoarea care ne otraveste de 30 de ani.

Comentariu reporter + imagini cu oamenii nemultumiti:
Nemultumiti de mizeria in care traiesc, localnicii isi sustin cu tarie punctul de vedere:

Voxuri – satenii din Tomesti:
Vox 1.
Nu mai vrem gunoi in apropierea caselor noastre, sa inchida groapa actuala si sa ne lase in pace.
Vox 2
De cind e groapa asta de gunoiaici sintem invadati de muste, tintari si sobolani. Nu vrem sa auzim de depozit ecologic la doi pasi de scoala.
Vox 3
Nu inteleg de ce sa suportam noi astia din Tomesti mirosul si mizeria iesenilor, de ce nu cauta Primaria alt loc pentru depozitarea deseurilor?Comentariu din off + imagini cu Primaria municipiului Iasi:
Municipalitatea ieseana mai are doar o saptamana pentru a-i convinge pe locuitorii din Tomesti ca este in avantajul lor construirea acestui depozit ecologic. In cazul in care raspunsul nu vine in acest termen, fondurile vor fi retrase.

Sincron primar Iasi:
Avem o ocazie pe care nu trebuie sa o ratam. Primim gratuit 30 de milioane de euro, printr-un program ISPA, ca sa ne construim depozit ecologic si ca sa inchidem actuala groapa de gunoi. Beneficiile vor fi resimtite in primul rand de tomesteni, pentru ca va disparea varsatoarea actuala.

Comentariu din off + imagine cu un copil care se joaca la groapa de gunoi.
De 30 de ani tomestenii suporta acest munte de gunoaie, transformat de-a lungul timpului intr-un adevarat focar de infectie. Mai este o saptamana pentru ca localnicii sa se razgandeasca si sa accepte construirea depozitului ecologic. In caz contrar, ei vor trebui sa suporte inca patru ani prezenta acestei gropi de gunoi, devenita un adevarat cosmar in viata lor.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home