Tuesday, March 29, 2005

despre RSS( Eva)

Deocamdata nu stiu mai multe despre Rss, am gasit ceea ce apare mai jos...trebuie sa avem o idee macar despre ce inseamna, cu ce se ocupa...si ramane sa mai discutam la ora de tehnici ca sa ne luminam mai bine...

Despre RSS Feed - Ce este RSS
RSS este un protocol deschis de publicare a informatiei pe Web. Un RSS (Rich Site Summary) feed este un fisier XML, care descrie continutul unui site, fiind actualizat odata cu acesta. Initial utilizat de Netcape pentru a crea pagini My Netscap, RSS a fost adoptat de serviciile de informare (news syndication services ), weblog-uri.
RSS este considerat si prescurtarea de la RDF (Resource Description Framework) Site Summary sau Really Simple Syndication.
RSS este important pentru ca permite informarea despre actualizari ale resurselor online fara a face apel la e-mailuri sau Newslettere, implicit reducand posibilitatea de a primi spam si virusi. Vom vedea de asemenea importanta RSS pentru educatie.
Un fisier RSS include un logo, linkul la site, un camp de citire si itemii de noutate; fiecare item consta din URL-ul articolului respectiv, titlul, o descriere.
Sisteme numite agregatoare ? aggregators sau harvesters, citesc RSS-urile si informeaza abonatii sai asupra modificarilor de pe site, informatia fiind astfel transmisa unei audiente largi - syndicated. . Informatia din fisierele RSS este stocata in baze de date, care pot fi accesate cu multiple criterii de cautare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home